keskiviikko 18. marraskuuta 2009

Joululahjaksi kirkolle katto
Muistatte varmasti, kun syyskuussa sain vierailla Ugandan luterilaisessa kirkossa. Vierailin myös erään kylän jumalanpalveluksessa. Jumalanpalvelus vietettiin kuvassa näkyvässä kirkossa, jonka kyläläiset ovat itse rakentaneet. Katto vain puuttuu.Kylän vanha emäntä pyysi minua, että voisinko avustaa katon hankkimisessa, heillä on rahat loppuneet.

Kyselin eräältä paikalliselta, kuinka paljon voisivat olla katon rakentamisen todelliset kustannukset (materiaalit). Hän arveli varovaisesti, että 1000 dollaria. Itse ajattelin, että ei nyt kokonaista kattoa voi saada tuhannella dollarilla edes Ugandassa (kattotuolit, naulat ja pellit sekä profiililaudat). Lisäsin mielessäni siihen vähän päälle ja otin selvää paikallisesta kattopeltifirmasta n. 180 m2 katon peltien hinnan. Hinta oli n. 1100 euroa). Realistinen hinta voisi liikkua tuossa 1500 euron korvilla.

Tule mukaan antamaan joululahja Masakan seurakunnalle. Kerätään tuo 1500 euroa porukalla. Keräyksestä vastaa ystäväni, joka on Ugandan evankelisluterilaisen kirkon presidentti. Jos haluat liittyä, ota minuun yhteyttä. Teknisesti keräys hoituu siten, että ilmoitat minulle (vpoyhtari@hotmail.com), kuinka paljon voisit lahjoittaa ja kun summa on saatu kokoon, ilmoitan siitä tällä blogilla. Sen jälkeen voimme lähettää rahan LFF tililleni, josta se ohjataan Ugandan kirkon kansainväliselle pankkitilille.

Me panemme Karitan kanssa tuohon aluksi 200 euroa. Lahjaksi olette saaneet, lahjaksi antakaa.

Vesa Pöyhtäri

Ei kommentteja: