maanantai 22. kesäkuuta 2009

Kohotin toista kulmakarvaa...

Oulun hiippakuntavaltuusto on hiippakunnan ylin päättävä elin. Tuomiokapituli valmistelee kokoukselle toimintasuunnitelman ja toimintakertomuksen suunnitelmistaan tulevalle vuodelle ja arvioksi menneestä. Olen hiippakuntavaltuutettuna jo toista kautta. Tehtävä on vastuullinen vaikka usein myös voimia vievä.

Olisihan helppo olla valtuutettuna, kun ottaisi sen asenteen, että kapituli ja piispa aina tekevät kaikki hyvin ja perustellusti ja seuraten pyhän Raamatun terveellisiä opasteita. Voisi olla sellainen kiva mies. Lähes jokaisessa puheenvuorossani olen kiittanyt hiippakunnan toimintaa ja erityisesti sihteeristön innokkuutta. Myös piispan ja tuomiokapitulin toimintaa olen kiitellyt ja ihan asiasta.

Mutta aina en ole vain kiitellyt. En ole voinut hyväksyä kaikkea, mitä on tehty tai jätetty tekemästä. Useasti olen joutunut jättämään myös eriävän mielipiteen, jossa olen osoittanut puutteita ja perustellut kantani.

Viimeisin hiippakuntavaltuuston kokous oli nyt kesäkuun alkupuolella. Kuulin siitä puheenjohtajalta tänään. Olin jo vähän aikaa ihmetellyt ja kummeksinut, miksi ei kokouskutsua kuulu, onko se peruttu vai siirretty vai mitä on tapahtunut. Kävin hiippakunnan sivuiltakin sitä etsimässä. Lopulta siis tänään soitin puheenjohtajalle ja kysyin kokousajankohdasta, ja hänen vastauksensa "kokous on pidetty jo kesän alussa" sai kulmakrvani kohoamaan hieman.

Tästä ei tule tehdä virheellisiä johtopäätöksiä. Puheenjohtajan mukaan monia muitakin oli poissa. Ehkä tuomiokapitulissa, jonka vastuulla on kokouskutsujen postittaminen, on osoiteohjelmat mennyt sekaisin datassa. Tai sitten Itella on kadottanut kokouskutsuni. Ei ole tiedossani että muille ei olisi tullut postia.

KEHITYSEHDOTUS: Hiippakuntavaltuuston kokousten kokouskutsut ja asialistat pannaan asiaankuuluvalle paikalleen nettiin hiippakunnan sivuille. Sieltä jokainen voisi tarkistaa kokouksen päivämäärän ja käsiteltävät asiat. Kokoushan on avoin kaikille, joten pöytäkirjakin olisi hyvä tulla sinne. Strategiassa olemme painottaneet avoimuutta ja tiedotusta... siis painottaneet.

Ei kommentteja: