lauantai 4. heinäkuuta 2009

Data-katekismus ilmestynyt


Kesäkuu on ollut kovaa tutkimisen, raamatunlukemisen, kirkkohistorian kertaamisen ja kirjoittamisen aikaa. Olen kyennyt viimeistelemään jo syksyllä aloittamani katekismustyöskentelyn, ja tässä se nyt on. Venäjän lähetysmatkan peruuntuminen kesäkuulta, josta olimme Aulis Tupelin kanssa aikaisemmin sopineet, ei olisi voinut tulla parempaan saumaan tämän työn kannalta. Jumala johdatti tämänkin!

Data-Katekismus on katekismusselitys. Laestadius ja alkuherätyksen koulumiehet eli katekismusopettajat käyttivät aikoinaan Svebiliuksen katekismusta Lapin asujamiston herättämiseen ja kristinopin opettamiseen. Katekismus opittiin ulkoa. Herätys alkoi katekismuskoulujen ja Laestadiuksen saarnatuolin ympärillä. Data-katekismus ei yritä korvata Svebiliusta, se on edelleenkin oma lempi-katekismukseni, mutta se päivittää katekismuksen vastaamaan tämän päivän viestintävälineitä. Nuoriso ja keski-ikäiset ovat jo siirtyneet tietokoneisiin, evankeliumin on siirryttävä perässä.

Data-Katekismus on havainnekuvin, lyhyin tekstein ja piirroksin toteutettu katekismus. Siinä on n. 200 diaa. Olen voinut hyödyntää ulkomaanmatkojani, etupäässä Saksassa Luther-kohteissa kuvamateriaalin saamiseksi. Data-katekismusta voi käyttää itseopiskeluun, kristinopin nopeaan kertaamiseen, tietojen tarkistamiseen, nuortenopetukseen, rippikoululeireillä jne. Rippilahjaksi se soveltuu myös. Kuvat voi heijastaa myös valkokankaalle.

Katekismusta saa minulta hintaan 10,00 e.

Pastori Vesa Pöyhtäri
Raitalantie 3
90650
Oulu
vpoyhtari at hotmail.com
044-2175410

Ei kommentteja: