maanantai 20. heinäkuuta 2009

Suvijuhlilta kesälomalle

Rauhan Sanan kesän 2009 Suvijuhlat pidettiin Ylivieskassa. Juhlista jäi hyvä muisto. Järjestelyt olivat todella hienosti onnistuneet, ruokailussa ei ollut liikaa jonotusta, parkkitilaa oli lähellä seurapaikkaa ja tilat sellaiset ettei sadekaan olisi haitannut. Ylivieskan kaupungin koulukeskusta voi todella pitää hienona paikkana tällaisille juhlille. Ja kaupunkikin antoi hienosti tilat käyttöön!

Hengellisesti juhlat saivat puhutella monia juhlavieraita. Taivaallinen isämme taittoi meille sanan leipää monien eri puhujien lahjojen kautta. Saimme uskoa syntimme anteeksi ja saimme ohjausta ja kehotuksia matkalle. Ehtoolliskirkko oli juhlien keskipiste. Herramme Kristus tuli taivaasta alas, liittyi ehtoollisen siunaussanojen kautta leipään ja viiniin ja palveli meitä omassa pöydässään. Siihen pöytään sai tulla jokainen armoa tarvitseva, epäonnistuneeksi itsensä tunteva ja heikko taivaantien matkamies. Oli arvokasta saada palvella saarnaaja- ja pappisveljien kanssa Herran kansaa.

"Seurustelun sakramentti" on yksi tärkeä osa-alue tällaisilla koko väkeä kokoavilla juhlilla. Monien kanssa ehti paiskata kättä ja vaihtaa kuulumiset. Monin kanssa olisi halunnut oikein kunnollakin istahtaa alas ja puhella pitkään, mutta sellainen on isoilla juhlilla vaikeaa. Jutellaan sitten pienemmissä seuroissa!

Minulle suvijuhlien yhteydessä olivat viimeisimmät tehtävät ennen kesälomaa. Tiistaina käyn vielä Pörkenäsin lastenleirillä pitämässä hartautta ja pidämme Markon kanssa syksyn keskusteluiltojen suunnittelupalaverin. Lapset on jo kyselleet, että milloin isällä on kesäloma, että isä ei koko ajan kirjoita. Lomalla vähennän kirjoittelua, mutta vähän sitä kuitenkin pitää valmistaa syksyä varten eri yhteyksiin.

Hyvää lomaa!
Tavataan Himangalla ja Kållbyssa seuraavan kerran.
Vesa

Ei kommentteja: