perjantai 19. kesäkuuta 2009

Muslimien Eurooppa-lähetys ja Herran vastaus

1980-luvun puolivälissä olin lähetystyössä Englannissa. Vietimme seitsemän nuoren aikuisen kanssa vajaan vuoden Lontoossa ja teimme lähetystyötä Lontoon siirtolaisten parissa. Tuohon aikaan siirtolaisia oli jo miljoona yksin Lontoon kaupungissa. Suurin osa siirtolaisista oli muslimeja.
Meillä oli monia hyviä keskusteluja heidän kanssaan. Yleisvaikutelma heistä oli ystävällinen. Tietysti ymmärsimme, että heidänkin motiivi oli käännyttää meitä Islamin uskoon, sillä Islam on lähetysuskonto, jonka päämääränä on tehdä koko maailma islamilaiseksi. Tähän heitä velvoittaa Koraani.

Tällä viikolla posti toi minulle Kristet Perspektiv-lehden. Lehden pääkirjoitus herätti vanhat Lontoon-muistot. Pääkirjoituksen mukaan Euroopassa on käynnissä "hiljainen vallankumous" kristinuskosta Islamiin. Näyttää siltä, että lähetyskilpailussa voittaja on ainakin Euroopan kohdalla Islam. Seuraavassa muutamia lukuja:

Ranska: Syntyvyys ranskalaisissä perheissä 1,8%, syntyvyys Ranskan muslimiperheissä 8,1%. Alle 20-vuotiaista lapsista 30% on muslimeja, suurkaupungeissa 45%. 40 vuodessa muslimeja on Ranskassa puolet väestöstä.
Enlanti: 30 vuodessa muslimien lukumäärä on noussut 82 000:sta 2,5 miljoonaan.
Alankomaat: Syntyneistä puolet on muslimeja. ennusteen mukaan 15 vuodessa puolet kansasta on muslimeja.
Belgia: Puolet syntyneistä ja 25% koko väestöstä on muslimeja.
Saksa: Saksa on islamilainen maa 40 vuoden kuluessa. Valtion tilastokeskuksen mukaan suuntausta ei voida enää pysäyttää.
Koko Eurooppa:Maahanmuuttajista 90% on muslimeja.

Jos, ja niin kuin näyttää, kun, Euroopan väestöstä on puolet muslimeja, hoitaa demokratia lopun. Demokratiapäätökset ovat enemmistöpäätöksiä, eikä siinä kysytä, mikä on totta oikein ja hyvää. Enemmistä päättää ja sillä selvä. Muiden on hyväksyttävä enemmistön päätökset. Islamin avoin pyrkimys on poliittiseen valtaan. Sillä on oma lainsäädäntö, sharia-laki, omat lainsäädäntö- ja toimeenpanotavat. Englannissa mm. Tony Blair on ehdottanut sharia-lain käyttöön ottamista Lontoon muslimialueilla.

Näiden lukujen keskellä valvovalle kristitylle nousee kysymys, Mitä olisi tehtävä? Mikä on sellainen voima, joka voittaa puolelleen niin muslimeja kuin maallistuneita ja luopuneita kristittyjä? Tähän kysymykseen voi vain Jumala vastata. Jumala puhuu meille Raamatun kautta. Raamatun Herran vastaus on yksinkertainen lähetyskäsky: "Menkää ja tehkää kaikki kansat minun opetuslapsikseni, kastamalla ja opettamalla pitmään kaikki mitä olen käskenyt teidän pitää." Pakanuudessa eläville tulee julistaa evankeliumia ja kastaa heidät kristityiksi. Maallistuneille kritityille on lähetyskäskyn jälkimmäinen osa, ei uutta kastetta, vaan "opettakaa heitä".

Meillä on vastuu Suomessa, koko kansan parissa. Raamatullinen lain ja evankeliumin julistus, molemmat lyhentämättämänä ja ujostelematta ilman maailmallisten kristittyjen vaatimia lievennyksiä ja kompromisseja sanaa vastaan, voi nostaa tämän kansan kastetut takaisin kasteen armoliittoon Jeesuksen opetuslapsiksi. Evankeliumi Kristuksen sovitustyöstä Golgatalla uskon kautta omistettuna omalle kohdalleen on meille taivastie, jonka Herra on itse antanut ja jossa hän toimii Pyhän Hengen kautta. Sen saa epäonnistuneenakin uskoa. Ja meitä on paljon.

On myös totta, että meillä on vastuu Kristuksen palvelijoina oikean opin säilymisestä. Apostolit ovat tässä esimerkkimme. Väärältä evankeliumilta on tukittava suu - kaikki kastetut eivät pelastu, elleivät he uskossa turvaa Golgatan Herraan ja elä hänen yhteydessään "elävinä oksina". Galatalaiskirje puhuu myös voimakasta kieltä. Jeesuksen opetuskäskyyn kuuluu myös väärien opetusten torjuminen ja oikean opetuksen määrätietoinen levittäminen. Emme järjestä evankelioimistapahtumaa, seuroja, joihin kutsumme mukaan evankeliumin turhentajia ja Jumalan sanan hylkääjiä puhujiksi. Näin ovat kaikki kristityt perinteisesti toimineet. Sen sijaan raikas ja rikas evankeliumi kaikkine lahjoineen ja erilaisine julistajineen on kristittyjen rikkaus, jonka Taivaan Isä itse on antanut meille. Käytetään sitä aarretta runsaasti ja rikkaasti.

Koko Jumalan sanan opetus on meille tarpeellinen. Pyhä Henki ei ole pannut mitään opetusta Raamattuun turhaan, kaikki ovat tärkeitä. Uskon, että väärä minimointi-ohjelma "evankeliumi yksin" on tehnyt omalla tavallaan myös kieroon kasvaneita hedelmiä. Jos ei kritityille opeteta Jeesuksen käskyn mukaan "kaikkia", kasvu häiriintyy ja tulee ongelmia. Katekismuksessa meillä on hyvä esimerkki välttämättömistä opetuksista. Saarnaajille on lisäksi Isä Katekismus. Mutta ei pidä pysähtyä vain katekismukseen, vaan sen jälkeen on hyvä syventää oppimaansa. Katekismus on ponnahduslauta Raamatun koko rikkauteen ja sisältöön.

Jumala on antanut meille tehtävän. Loppuun hän lisäsi ihanan lupauksen: "Katso, minä olen teidän kanssanne kaikki päivät maailman loppuun asti." Herra on itse kanssamme. Tehdään uusia lupauksia, omistaudutaan uudelleen Herran seuraajiksi, uskotaan evankeliumi jälleen omalle kohdallemme niin kuin silloin kauan sitten, Jeesuksen nimessä ja veressä saa nytkin uskoa kaikki synnit anteeksi - "evankeliumi on Jumalan voima itse kullekin uskovalle pelastukseksi" (Room. 1).
Vesa

Ei kommentteja: