tiistai 2. kesäkuuta 2009

Evoluutiokeskusteluun hyvä pointti

Pitkäaikainen ja tunnustettu evoluutiokriitikko, lääkäri Pekka Reinikainen, kirjoittaa TV7-lehdessä...

Miksi elämän koneisto ei voi "kehittyä" vaan se on välttämättä luotava nopeasti

Vastaus ei perustu teologiaan vaan siihen, mitä biokemiasta, fysiologiasta ja anatomiasta tiedetään.

Biokemia on osoittanut sekä kätytännön kokoessa että teoriassa sen, että solua ei synny eikä edes teoriassa voi syntyä itsestään.On toki paljon erilaisia taronoita ja teorioita elämän synnystä savikiteissä, RNA-maailmoissa ym. Yhteistä niille on, että ne eivät toimi.

Mitään "yksinkertaisia" soluja ei ole olemassa.

Väite on myytti, jolla solun "kemiallista evoluutiota" yritetään perustella. On vain erilaisia ja erikokoisia soluja, joista jokainen on huipputehokas ja itse itsensä automaattisesti koioiva aineenvaihduntakone.

Luomakunta on koknaisuus, missä jokaiselle syntyvälle tuotteelle on suunniteltu kierrätysjärjestelmä. Mikäli näin ei olisi, maailma hukkuisi jätteisiin.

Näin siis Pekka Reinikainen.

Kaikessa keskusteluissa on tarkoin pidettävä erillään tosiasiat ja teoriat. Tiede rakentuu teorioille, joita pyritään vahvistamaan tosiasioilla "empiirisesti". Joskus vaan "mopo karkaa" ja teoriat ajavat todisteiden edelle. Käy kuten joskus 1800-luvun englantilaisessa tutkimusmatkailijoiden klubissa, kun eräs Keski-Afrikassa käynyt todisti vuoren varmasti nähneensä keskellä päiväntasaajan Afrikkaa lunta Kilimandjaro-vuorella. Toverit eivät uskoneet, koska teoria päiväntasaajan lämpimyydestä oli niin vahva. Miehelle väitteisiin vastattiin vain että "sen pahempi tosiasioille".

Usko luoja-Jumalaan ja tieteelliset teoriat ovat molemmat "samalla tasolla". Molemmat perustuvat uskoon ja uskomuslauseisiin. Henkilökohtaisesi minun on vain sanottava, että minulle ei riitä uskoa uskomaan, että tämä kaikki hieno ja suunniteltu olisi vain sattumaa. Paljon vähemmän uskoa tarvitsen siihen, että uskon Jumalan suunnitelleen ja luoneen tämän kaiken.

Ei kommentteja: