perjantai 5. syyskuuta 2008

Ystäväkirje 1

Jumalan terve!

Ollessani pappina Pudasjärven seurakunnassa seurakunnan kristitty vanhus, museonjohtaja Hilma Räisänen, valisti minua Jumalan terve-tervehdyksestä. Hänen mukaansa se oli vanha ja laajasti käytetty lappilainen tervehdys, jolla tervehdittiin taloa kun käytiin sisään. Siitä tervehdys sitten vakiintui lestadiolaiskristittyjen käyttöön. Tervehdyksellä on myös raamatullinen tausta: ”Ja tullessanne taloon tervehtikää sitä. Ja jos talo on arvollinen, tulkoon sille teidän rauhanne” (Matt. 10:12)

Jumalan tervettä haluan toivottaa sinulle evankeliumin ystävä!

Siunaa sinä Jeesus tämä työ!
Tämä päivä, 1. syyskuuta 2008, on minulle henkilökohtaisesti ilon päivä. Olen saanut kutsun jatkaa pappisviran hoitamista rauhansanalaisuuden keskuudessa. Virallinen työnantaja on Laestadianska Fridsföreningarnas Förbund rf. (LFF). Kun tänä aamuna nousin aamukahvilta mennäkseni työhuoneeseeni ensimmäiseen työpäivääni, ristin käteni ja lausuin, —Siunaa sinä Jeesus tämä työ! Se tuntui oikealta, ja hyvältä. En tahdo vain itse toimia ja toimittaa, vaan rukoilen kaikelle Herramme Jeesuksen Kristuksen johdatusta ja siunausta. En tahdo rakentaa hiekalle, vaan Kristuksen sanan kallion varaan.

Toivomukseni on, että saan tehdä työtä hyvässä yhteistyössä saarnaajaveljien kanssa. Monet ovat sanoneet rukoilevansa puolestani ja koko rauhansanalaisuuden puolesta. Tätä saamme kaikki rukoilla. Sielunvihollinen haluaa nostaa pappien ja maallikkoveljien väliin vihollisuuksia, mutta puretaan me ne alas. Olemme kaikki Jumalan lähettämiä evankeliumin työtä varten. Ihan kaikki.

Rauhansanalaisuuden lisäksi haluan sen palvella kaikkia kirkkomme seurakuntia ja jäseniä, lähellä ja kaukana. Pappina olen pappi kaikille, lähetetty palvelemaan ”Kristuksen kirkkoa aina ja kaikkialla” kuten Olavi-piispa meille lausui.

Toiminnan sydän
Sillä niin on Jumala maailmaa rakastanut, että hän antoi ainokaisen Poikansa, ettei yksikään, joka häneen uskoo, hukkuisi, vaan hänellä olisi iankaikkinen elämä.
Joh. 3:16

Nämä ihanat sanat olet oppinut ulkoa jo rippikoulussasi. Pienoisevankeliumiksi kutsuttu Raamatun jae on tuonut lohtua ja rohkaisua monille miljoonille kristityille kaikkialla maailmassa jo 2000 vuoden ajan. Tuossa sanassa meillä on tiivistettynä Jumalan isällinen pelastustahto ja hänen antamansa tie taivaaseen, jokaiselle luodulleen.

Toivoisin, että pienoisevankeliumi olisi myös meidän evankeliumintyömme nimike. Mitään muuta syytä tehdä tätä työtä ei voi olla eikä saa olla. Jos ei evankeliumi voi meitä saavuttaa ja pelastaa Jumalan lapseuteen, mikään muu ei voi meitä auttaa. Taivaan portilla ei kysytä jäsenkirjoja, vaan ainoastaan yhdellä asialla on siellä merkitystä, ja se on: onko Jeesus Kristus sinun Herrasi ja Vapahtajasi, onko nimi taivaassa Karitsan elämän kirjassa.

Lähetetty palvelemaan
Toinen raamatunkohta, jonka tahdon liittää ensimmäiseen ystäväkirjeeseen on apostoli Matteukselta (Matt. 9:36-):

Ja nähdessään kansanjoukot hänen tuli heitä sääli, kun he olivat nääntyneet ja hyljätyt niinkuin lampaat, joilla ei ole paimenta. Silloin hän sanoi opetuslapsillensa: "Eloa on paljon, mutta työmiehiä vähän. Rukoilkaa siis elon Herraa, että hän lähettäisi työmiehiä elonkorjuuseensa."

Jeesuksella oli sääli ihmisiä. Hän näki nääntyneitä ja hyljättyjä ihmisiä, joilta puuttui paimenet. Herramme kehotti rukoukseen. Rukouksen jälkeen Herramme alkoi toimeen, hän kutsui ensimmäiset paimenet, ne kaksitoista ja lähetti heidät töihin.

Jumalan armosta ja hänen seurakuntansa kutsusta myös minä saan toimia paimenvirassa. Yhdessä kahdeksan muun nuoren miehen kanssa minut vihittiin paimeneksi Suomen evankelis-luterilaisessa kirkossa piispa Olavin pannessa kätensä päällemme jumalanpalveluksessa 2.6.1992. Seurakunnan kutsu ja rukous ja sanan lupaukset erottivat meidät tätä tehtävää varten.

Kiitos sinulle! (..ja tule sinäkin uusi ystävä mukaan lähetysrenkaaseen)
Jumalan edessä kiitän häntä siitä, että hän on avannut monia sydämiä tukemaan työtä rukouksin ja uhrilahjoin. Toiset lähettävät ja toiset lähtevät, näin seurakunta on aina elänyt. Tämä on yhteinen työ ja teemme tätä yhdessä niin yksittäisten kristittyjen kuin paikallisyhdistystenkin kanssa. Kiitos sinulle, että lähdit mukaan!

Siunatkoon sinua kaikkivaltias Jumala, Isä, Poika ja Pyhä Henki, kaikella hengellisellä siunauksella Jeesuksessa Kristuksessa!

Jumalan rauhaa
Vesa Pöyhtäri

Liity Lähetysrenkaaseen: asiamiehet Pekka Kyösti etunimi.sukunimi@gmail.com, 040-3442630; Tapani Vähäkangas etunimi.sukunimi@elisanet.fi, 044-0677775

Talousasiaa
Kannatusrenkaan jäseniä on nyt reilut 150. Lopullinen tavoitteemme on n. 200-250 jäsentä. Taloudellinen tavoitteemme on 4000-5000 euroa kuukaudessa, jolloin varaa jää myös toimintaan. Työntekijän sosiaalimaksut ovat Suomessa niin suuria, että iso osa palkasta menee valtiolle eläkemaksuihin ja muuhun tarpeelliseen.

Milloin ja miten voin lahjoittaa?
Työsuhde on alkanut 1.9., eli lahjoitukset voit jo aloittaa. Jos mahdollista voit suorittaa maksun ennen jokaisen kuukauden 15. päivää. Lahjoituksen suuruuden päätät itse. Yksi tapa on jakaa 5000 tukijamäärällä (5000: 150 = 33 euroa).

Tili: Maksun saaja: LFF rf. / Pöyhtärin tukiryhmä
Tilinro. 106530-223499

Anna pankin hoitaa kuukausimaksusi— tee maksusopimus
Pankki maksaa automaattisesti tililtäsi sopimasi kuukausimaksun verran, kun nettipankissa rastitat tarpeellisen vaihtoehdon, tai kävelet pankkiin ja sanot ”Tämän verran kuukausittain tälle tilille” ja näytät kohdan ”Tili”.

Pyrimme julkaisemaan kuukausittain kaavion kertyneistä varoista.
Terveisin Vesan Tukiryhmä

Ei kommentteja: