tiistai 12. toukokuuta 2009

Turkin lähetystyöntekijän viesti

Pastori Risto Soramies on Turkissa lähetystyössä. Tapasin hänet ensimmäistä kertaa Jerusalemissa vuonna 1987 Lähetyskeskuksessa. Jo tuolloin muistan hänen olleen Turkin islamilaisten keskuudessa lähettinä. Hieno kristitty ja Herran työtoveri. Sain hänen lähetyskirjeensa ja liitän tähän alle nyt kappalee rohkaisuksi meille, jotka usein kyselemme, muistaako Herra minutkin.

Risto kirjoittaa: "Johannes sanoo: ”Jos joku kuitenkin syntiä tekee, meillä on Isän luona puolustaja, joka on vanhurskas: Jeesus Kristus. Hän on meidän syntiemme sovittaja, eikä vain meidän vaan koko maailman.” (1 Joh 2:1-2)

Jos sinun on kuitenkin vaikea kuvitella, että juuri sinun asiasi tulisivat muistetuiksi Jumalan edessä, niin luepa tuo alussa oleva jae vielä kerran. Mene sitten mielessäsi aivan kuin Jeesuksen eteen ja kysy häneltä, niin kuin kyselisit joltakulta uudelta tuttavuudelta: ”Mitä sinä teet työksesi?” Mikä on Heprealaiskirjeen vastaus: ”Hän elää iäti rukoillakseen heidän puolestaan.” Ajattele siis Jeesusta antamassa sinulle kysymykseesi vastaus. ”Mitäkö teen työkseni? No, minä rukoilen iäti ja aina sinun puolestasi. Se on minun työni, harrastukseni ja huvini. Sitä varten nousin kuolemani ja ylösnousemukseni jälkeen taivaaseen. Tässä on puhelinnumeroni, 5015 (psalmi 50:15) - etunumeroa ei tarvita. Soita milloin vain, missä asiassa vain, minulla on aikaa kuunnella. Sitten vien asiasi Isän kuultavaksi. Ota yhteyttä! Vihollinen (vanha adam, synti, maailma ja perkele) yrittää kyllä estää yhteydenottosi, mutta älä niistä välitä, eivät ne minulle mitään mahda.”

Helatorstai on Kristuksen taivaaseenastumisjuhla. Joskus se on saattanut sinulta jäädä melkein huomaamatta, mutta ei varmaan enää tämän jälkeen: Sinun esirukoilijasi, edustajasi ja puolestapuhujasi meni helatorstaina sinne, missä kaikki asiat päätetään ja ratkaistaan sinun eduksesi!

Risto Soramies
11.05.09

Ei kommentteja: