torstai 23. huhtikuuta 2009

Ystäväkirje 3/2009


Evankeliumin työ menee eteenpäin
Olemme saaneet kuulla hyviä uutisia maailmalta, evankeliumia eivät voi pysäyttää tiukimmatkaan maiden rajat. Neuvostoliiton uskontopolitiikka on muisto vain, ja tänä päivänä useat kirkot tekevät avoimesti ja hallituksen luvalla lähetystyötä aina Siperiaa myöten. Kiinassa Kristuksen kirkko levisi maan alla ja tänä päivänä uskotaan Kristukseen miljoonissa kiinalaiskodeissa. Arabian niemimaalla ja lähes kaikissa suljetuissa maissa on kotikirkkoja, jotka saavat opetusta Kristuksen sovitustyötä ja kristillisestä elämästä radioiden ja internetin kautta.

Ei tarvitse katsoa ainoastaan suureen Jumalan maailmaan. Myös Suomessa työ etenee. Kristityt jatkavat evankeliumin julistusta Jumalan sanan perustuksella. Jumala sana on ainoa lähteemme ja ainoa oikeutuksemme sanoa ”yksin uskosta, yksin armosta, yksin Kristuksen tähden”. Jos luovumme sanasta, emme voi enää julistaa lakia ja evankeliumia sanan arvovallalla. Mutta me pysymme Jumalan sanassa vaikka kohtaamme vastustusta. Täälläkin saamme nähdä ihmeen, uusia seurakuntia syntyy ja entiset vahvistuu.

Paavali sanoo, että ”evankeliumi on Jumalan voima” (Room.1:16). Evankeliumi muuttaa kuulijansa, tekee epäuskoisesta uskovan, kuolleesta elävän, Aadamin lapsesta Jumalan lapsen. Evankeliumi on elävä vesi, jota ei voi kahlehtia ja rajoittaa. Vesi löytää aina väylänsä ja virtaa eteenpäin vastustamattomasti. Jos vanhat rakenteet tulevat esteeksi se löytää väylän ulos ja jatkaa leviämistään, sillä evankeliumilla on Jumalan rakkauden käsky levitä.

Rukoilkaa iltarukouksissanne kaiken Kristukseen keskittyvän lähetystyön puolesta. Tukekaa taloudellisesti niitä järjestöjä, jotka eivät tee kompromisseja sanaa vastaan. Edistäkää vapaata evankeliumia omissa piireissänne. Saatana yrittää kahlita kristityt pelkoon ja toistensa kyräilyyn, evankeliumin estämiseksi, mutta ei alistusta sille. ”Olkaa siis Jumalalle alamaiset; mutta vastustakaa perkelettä, niin se teistä pakenee.”. (Jaak. 4:7).

Rauhansanalaisuus on omantunnon kristillisyyttä
Rauhansanalainen herätysliike on syntynyt tilanteessa, jossa vaadittiin alistumista keskustoimiston komentoon. Alistumisen vaatimuksille oli tietysti hengelliseltä kuulostavia nimityksiä kuten rakkaus , yksimieliyys, kristittyjen yhteys. Isämme näkivät kuitenkin tällaisten savuverhojen läpi ja tarttuivat päättäväisesti ainoaan perustukseen ja käskyyn, joka kestää – Jumalan sanaan ja lähetyskäskyyn ”saarnatkaa evankeliumia kaikille luoduille”. Minulle on kerrottu kokouksesta Rovaniemellä, jossa väliajalla rauhansanalaiset neuvottelijat tulivat kahvinkeittäjien luo ja totesivat, että meitä vaaditaan luopumaan sanasta, mutta emme voi toimia Raamattua vastaan.

Uskollisuus Jumalan sanalle pienessä toi suuren palkinnon. Me saamme tänään uskoa vapaasti yhdessä koko sanaan perustuvan kristikunnan kanssa, tunnustaa heidät veljiksemme Kristuksessa ja julistaa evankeliumia sillä alueella, johon Herramme on meidät pannut asumaan ja lähetyskohteissa, jotka Lähetyksen Herra on meille uskonut. Omatuntomme yksityisinä kristittyinä ja herätysliikeenä on sitoutunut Jumalan sanaan ja saa ohjeensa sieltä.

Viron, Inkerin ja Vuorimaan lähetystyö
Jumala on antanut meidän vastuullemme osan suuresta maailmanlaajasta lähetystyöstään. Rauhansanalaisuus tekee lähetystyötä seuraavissa kohteissa: Viro, Venäjä ja Vuorimaa. Teemme työtä yhteistyönä paikallisten kirkkojen ja eri järjestöjen kanssa. Jumala on siunannut tätä yhteistyötä. Olemme saaneet oppia yhteistyökumppaneilta ja he ovat oppineet meiltä. Samalla saamme olla myös valvovina tässäkin työssä, sillä ei kaikki, mitä lähetystyön nimissä tehdään, ole aina vain hyvää. Kuten omissakin seurakunnissamme, me saamme olla valvovina myös lähetystyössä.

Oulun lähetyspiirissä olemme keränneet varoja Viron lähetykselle. Nyt toiminta alkaa hiljentyö tälle keväälle ja enää on vain yksi kokoontuminen. Keskiviikkona 6.5. klo 18.00 lähetystyöntekijämme Kaija M. tulee lähetyspiiriin kertomaan lähetystyöstään Vuorimaassa. Tulkaa kuulemaan Kaijaa sankoin joukoin. Tilaisuudessa kerätään kolehti Kaijan työlle. Heino-veljemme vetää tilaisuuden ja pitää iltahartauden (Itse olen opintomatkalla Saksassa, Lutherin elämän tärkeissä kaupungeissa).

Vesa Pöyhtäri

RukousmuistioKristuksen maailmanlaajan lähetystyön puolesta
Rauhansanalaisuuden puolesta
Kirkkomme puolesta
Lastenleiri 24.-26.4. Himangalla (Lyrs, Himangan seurakunta ja Rauhansana)
Kaijan vierailu Toukomettisessa.
Alkukirkko-alustukset ja keskustelut Larmossa 29.4.
Saksanmatkani toukokuun ensimmäisellä viikolla.
Seurat, nuortenillat ja Muonionmatka toukokuussa.

Ei kommentteja: