perjantai 14. marraskuuta 2008

Lastenpäivät Amerikassa

Viime kesänä vietimme perheen kanssa vajaat kaksi kuukautta Amerikassa Minnesotan osavaltiossa Wolf Laken seurakunnassa. Vierailu oli mieliinpainuva. Saimme monta uutta uskonystävää ja monta rakasta muistoa ja opetusta.

Yksi mieliinpainuvimmista kokemuksista varsinkin lapsille, mutta myös meille vanhemmille oli seurakunnan lastenpäivät - "Vacation bibleschool". Lasten Raamattupäiviä pidettiin kesäkuun alussa, kun koulut olivat loppuneet ja lapset olivat päässeet kesälaitumelle.

Viikon ajan kokoonnuimme arki-iltoina kirkkoon laulamaan lasten hengellisiä lauluja ja virsiä, lukemaan Raamattua ja kuulemaan perusopetusta täksi kesäksi valitusta teemasta. Tänä kesänä oli vuorossa kirkkovuosi. Kävimme lasten kanssa läpi kirkkovuoden Kristus-juhlat ja saimme juhlien avulla käytyä läpi koko Raamatun keskeisen sisällön lapsille tuttujen tapahtumien ja juhlien välityksellä.

Keskeinen osa lastenpäiviä oli askarteluhetki. Joskus lapset äitien ja avustajien johdolla askartelivat palmunoksia, joskus jakaannuimme ryhmiin ja ryhmissä leikkasimme paperista lampaita, viinirypäleitä ja ehtoollismaljan. Joskus taittelimme paperista jouluseimen kaikki hahmot. Lasten täytyy saada tehdä välillä käsillään ja kun askartelu on osa aiheen käsittelyä on oppiminenkin tehokkaampaa.

Lasten ikä vaihteli sylilapsesta 14-vuotiaisiin. Meidän omat lapsemme 1-13v olivat hommassa täysillä mukana, ja muutaman päivän kuluttua he jo lauloivat mukana ja kotonakin kuulimme heidän hyräilevän "The B-I_B-L-E that's the book for me" ja "B-L-O-O-D Jesus died for me" jne.

Tällaisia amerikantuliaisia tahtoisin tännekin. Aletaanko talkoisiin. Soittele niin suunnitellaan!

Vesa

Ei kommentteja: