tiistai 9. joulukuuta 2008

Evankelioimisaktio Virossa

Viime viikonloppuna (6.-7.12.) vierailimme Virossa Rakveren kaupungissa. Kaupungin kirkkoherralla on yhteyksiä Helsingin rauhansanalaisiin ja järjestimme hänen kanssaan pienen evankelioimisaktion. Järjestelyistä vastasi Etelä-Suomen Rauhan Sana Tapani Vähäkankaan johdolla. Myös Lähetysyhdistys Rauhan Sana osallistui matkan taloudelliseen tukemiseen.

Meitä oli 13 henkeä, nuoria miehiä ja naisia, eri puolilta suomea. Täältä pohjoisestakin viisi. Nuoret aikuiset olivat innostuneet mukaan, ja toivat mukanaan Toukomettiset-kuorossa opittuja sovituksia lauluhetkiin.

Ohjelmaan kuului toritilaisuus ja traktaattien jakamista kaupungin torilla, evankelioimista sosiaalikodissa, nuortenilta kirkolla ja jumalanpalvelus sunnuntaina sekä kirkkokahvit. Nuorten suunnittelema vierailu Injun lastenkotiin ei tällä kertaa onnistunut lastenkodin päällekkäisen ohjelman vuoksi.

Torille oli seurakunta hommannut mikrofonit ja kaiuttimet. Kirkkoherra Tauno avasi tilaisuuden, piti puheen ja päästi sitten lauluryhmän ääneen. Ohikulkijoita jäi jonkin verran ihmettelemään laulua ja järjestelyitä, ja siinä oli mahdollisuus antaa heille ja ohikulkijoille seurakunnan toiminnan esitteitä joissa oli myös pieni hartauskirjoitus. Mielellään ihmiset ottivat vastaan materiaalia, tosin muutaman kerran kuulin jonkun sanovan "ei uso" ja kävelevän ohi. Lauluryhmän jälkeen pidin evankelioivan puheen Joh. 3:16 pohjalta ja tähdensin joulussa näkyvää Jumalan rakkautta meitä langenneita syntisiä kohtaan. Virossa on sama ilmiö kuin täälläkin, joulun sanoma peittyy joulupukkeihin ja markkinahuminaan.

Sosiaalilaitoksessa pidimme kaksi tilaisuutta. Mukana olleiden nuorten mukaan näytti siltä kuin he olisivat aivan imeneet sanaa itseensä, ei näkynyt minkäälaista levottomuutta ja puheiden ja laulujen kuunteleminen oli todella intensiivistä. Laulujen kuuntelemista auttoi se, että Siionin matkalauluja on käännetty useita viron kielelle Urmas Oraksen työnä. Urmas olikin meidän mukanamme koko lauantaipäivän tulkkina. Sosiaalikodin asukkaille jaoimme Urmaksen kääntämää Matti Suon kirjaa "Salattu viisaus".

Sunnuntaina sain saarnata Rakveren seurakunnalle. Paikalla oli n. 40 henkeä, ja lisää tuli jumalnapalveluksen alettua. Tauno toimi liturgina. Toukomettiset-kuorosta "tiivistetty" lauluryhmä palveli seurakuntaa kolmella laululla ennen saarnaa, ehtoollisen aikana ja vielä päätöslauluna. kuoron ääni soi hyvin Rakvern 1500-luvulla rakennetussa kivikirkossa, mitään kuulemisongelmia ei ollut, vaikka he lauloivat urkuparvelta saakka.

Saimme päättää palveluvuoromme polvistumalla yhdessä Rakveren kristittyjen kanssa Herran pöytään. Kristus itse palveli meitä ruumiinsa ja verensä armo-aterialla. Oli hyvä lähteä kotimatkalle, kun itsekin oli saanut olla Herran armohoidossa.

Vesa Pöyhtäri

Ei kommentteja: