sunnuntai 2. marraskuuta 2008

Seuroissa Ähtävällä Oulussa!

Olen ollut tämän viikonlopun Ähtävän seuroissa Pietarsaaren kupeessa Oulussa. Että mitäh! Menikö jotakin väärin. Jäivätkö maantidon tunnit käymättä, vai jäikö fysiikan tunneista juuri se tunti puuttumaan, jossa kerrottiin kappaleiden liikkumisen ja ajan suhteista.

Ei jäänyt. Meidän kyllä piti mennä fyysisestikin paikalle, mutta virus kaatoi petiin koko perheen ja oman seurapuheenikin sunnuntaina jouduin perumaan. Mutta Ähtävällä olimme, Skypen kautta.

Internet avaa mahdollisuuksia niille kristityille ja muillekin, jotka jostakin erityisestä syystä eivät voi päästä paikalla kuulemaan Jumalan sanaa. Olimme online mukana koko ajan, kuulimme veljien Erling, Tuomas, Stig-Erik, Timo ja monta muuta taittavan sanan rieskaa.

Ja täytyy sanoa, hyvät olivat seurat. Taivas tuli matalalle, aivan lähelle.

Tarjontaa voisi vieläkin parantaa. Meidän tapauksessamme eräs sukulainen soitti meille kotoaan tietokoneen ohjelmalla ja pani radionsa kautta tulevat seurat kuulumaan tietokoneen mikrofonin kautta. Meitä oli sillä kertaa mukana kaksi kuulijaa. Yhdysvalloissa oli nettijärjestelmä, jossa voi useampi kerralla liittyä kuulemaan jumalanpalvelusta online. Sen lisäksi oli myös talletettujna saarnoja, joista moni myös videoina.

LFF. Miten se olisi jos sieltä löytyisi nuorista joku nettiosaaja, joka laittaisi tekniikan valmiiksi eri rukoushuoneille ja LFF:n kotisivuille. Saisi väki Helsingissä, Ruotsissa, Norjassa ja Amerikassa liittyä kuulijoiden joukkoon.

Saavuttavuutta lisäisi edelleen se, että saarnaajamme, jotka nyt kiertävät pitkin Porvoon hiippakuntaa, jakaisivat tapaamilleen seurakunnille ja ihmisille pieniä kortteja, joissa olisi palvelun internet osoite. Näin tieto nettipalvelusta lisääntyisi.

Ei kommentteja: