sunnuntai 4. tammikuuta 2009

Ystäväkirje 1/2009

Jumalan rauhaa, ystävät!


”Jeesuksen nimessä”
Uusi vuosi aloitetaan kirkollisessa kalenterissa teemalla ”Jeesuksen nimessä”. Voisiko paremmin aloittaa. Jeesuksen nimi on Jumalan Pojan nimi, se on Jumalan nimi. Jumalan Pojassa luotiin kaikki näkyväinen ja näkymätön, ja hänessä ne kaikki pysyvät voimassa. Jumalan Poika on olemisemme perusta, olimmepa jumalattomia tai jumalisia.

Oppi Jeesuksen kahdesta luonnosta
Jumalan Poika on ”Isästä iankaikkisuudessa syntynyt, syntynyt, ei luotu, joka on samaa olemusta kuin Isä, Jumala Jumalasta, valo valosta, tosi Jumala tosi Jumalasta…” kuten sen Nikean uskontunnustuksessa lausumme. Oppi perustuu Raamattuun:

”Mutta sinä, Beetlehem Efrata,.. sinusta minulle tulee se, joka on oleva hallitsija Israelissa, jonka alkuperä on muinaisuudesta, iankaikkisista ajoista. Sentähden Herra antaa heidät alttiiksi siihen aikaan asti, jolloin synnyttäjä on synnyttänyt;” (Miik. 5:2-3).

Me emme kuitenkaan enää tunne vain Jumalan Poikaa, me tunnemme Jumalan Poika Jeesuksen. Vanhan testamentin profeetat ilmoittavat meille Jumalan Pojan, joka ottaa ihmisen muodon. Silloin tapahtuu sellaista mikä on meille käsittämätöntä: Rajaton Jumala tulee rajalliseksi, ääretön äärelliseksi, kuolematon kuolevaiseksi. Neitsyt tuli raskaaksi Pyhästä Hengestä hengellisellä tavalla ja synnytti lihallisesti Pojan, Jeesuksen Kristuksen. Mariasta tuli ’Jumalansynnyttäjä’ (tämä arvonimi on hänelle omistettu jo ensimmäisinä vuosisatoina). Näin Jumalan luonto ja ihmisyyden luonto ovat Jeesuksessa täysimääräsesti läsnä aina ja koko ajan yhdessä. ”Sana tuli lihaksi ja asui meidän keskellämme”. Jeesus on 100% ihminen ja 100% Jumala yhtenä persoonana.

Sakarjan kirjaa lukiessamme saamme hämmästyä vielä enemmän, Jumala lähettää Paimenen, jonka hän itse surmaa. Jumala surmaa Jumalan! (Sak. 13:7) 'Minä lyön paimenta, ja lauman lampaat hajotetaan.' (Matt. 26:31). ”He katsovat minuun, jonka he ovat lävistäneet”. (Sak. 12:10). ”Mutta hän on haavoitettu meidän rikkomustemme tähden, runneltu meidän pahain tekojemme tähden. Rangaistus oli hänen päällänsä, että meillä rauha olisi, ja hänen haavainsa kautta me olemme paratut”. (Jes. 53:5). ”Hänelle annettiin hauta jumalattomain joukossa; mutta rikkaan tykö hän tuli kuoltuansa, sillä hän ei ollut vääryyttä tehnyt eikä petosta ollut hänen suussansa”. (Jes. 53:9).

Tällaiseen Kristukseen Jeesukseen me uskomme. Taivaitten taivaat ovat hänelle liian pienet, kuitenkin hän mahtuu jumalallisessa- ja ihmisluonnossaan pieneen ehtoollisleipään!

Jeesuksen nimeen, aamen


Vuosi 2009
Jeesuksen nimessä tahdomme tänäkin vuonna käydä evankeliumin työhön. Me saamme hänen armossaan ja voimassaa ”rohkaista mielemme ja nostaa päämme”. Evankeliumin saarnaaminen ei ole meidän päätöksemme, vaan me teemme tätä työtä Jumalan Pojan lähetyskäskyn perusteella. Se on kaikille yhdessä ja erikseen annettu käsky.

Rukoile työn puolesta, lähde mukaan matkoille (autossa on kyllä tilaa). Ohessa on tammikuun kalenterista poimittuja reissuja ja tehtäviä.

Esirukouslista
Tammikuu
-Rauhansanalaisuuden yhteyden puolesta
-Lasten ja nuorten uskossa kasvamisen puolesta.
-Vapaan Jumalan sanan saarnan puolesta
6.1. Karjasillan seurakunta, puhe Kaukovainion kirkkotekstiilisarjan vihkiäisjuhlassa.
8.1. Toukomettinen. Katekismus- ja rippikoulua kahdelle ulkomaalaiselle. (jatkuu viikottain).
10.-11.1. Kokkola/Närvilä, ungdomssamling och möten.
14.1. Oulu/Toukomettinen. Lähetyspiiri ja katekismusvartti.
15.1. Pohjoisen pappien veljespiiri, Tornio.
19.1. Paavalin synodin johtokunnan kokous.
24.-25.1. Lähetysmatka Keskipohjanmaa (Ylivieskan Rauhan Sana/LYRS).
28.1. Oulu/Toukomettinen. Lähetyspiiri ja katekismusvartti.


UlkomaalaisrippikouluOnko sinulla ulkomaisia ystäviä, jotka haluaisivat perusopetusta kristinuskosta? Kerro heille katekismus- ja aikuisrippikoulumahdollisuudesta. Pidän sellaista Toukomettisen tiloissa viikottain. Opetus on suomenkielistä ja tarpeen mukaan myös englanninkielistä.

Ei kommentteja: