maanantai 6. joulukuuta 2010

Ystäväkirje: Joulutervehdys


“Meidän täytyy sekä lukea että pohtia kertomusta Jeesuksen syntymästä. Jos mietiskelymme ei yllä sydämeen asti, emme tajua sen suloisuutta emmekä ymmärrä, millaisen lohdutuksen tämä mietiskely ihmiskunnalle tuottaa. Sydämemme ei naura eikä iloitse. Niin kuin kastepisarat eivät ulotu maan pintaa syvemmälle, ei pelkkä mietiskelykään rauhoita sydäntä. Jumalan ylenpalttinen hyvyys kohtaa meidät tässä syntymäkertomuksessa niin runsaana, että jos sen ymmärtäisimme ja loppuun asti tajuaisimme, me puhkeaisimme ehtymättömää iloon. Tämän vuoksi pyhä Bernhard selitti, että tässä on kolme ihmettä: että Jumala on tässä lapsessa tullut ihmiseksi, että äiti on neitsyt, että Maria pystyi sydämessään uskomaan, että tämä salaisuus täyttyisi hänessä. Viimeksi mainittu ihme ei ole vähäisin näistä kolmesta. Neitseestä syntyminen on Jumalalle pikkuseikka; suurempi ihme on, että Jumala tulee ihmiseksi. Hämmästyttävintä kaikessa on kuitenkin tämän nuoren naisen osalle tullut tieto, että kaikkien neitojen joukosta juuri hänet eikä kukaan muu oli valittu tulemaan Jumalan äidiksi. Hän kysyikin enkeliltä: "Kuinka tämä voi tapahtua?", ja enkeli vastasi: "Maria, sinä kysyit minulta selaista, mihin en pysty vastaamaan, mutta Pyhä Henki tulee sinun päällesi ja Korkeimman voima varjoaa sinut, niin että et itse tiedä, miten se tapahtuu." Jos Maria ei olisi uskonut, ei ihmettä olisi voinut tapahtua. Hän piti kiinni enkelin sanasta, koska hänestä oli tullut uusi luomus. Sillä tavoin tulee meidänkin muuttua ja uudistua sydämessämme päivästä toiseen. Muuten Kristus on syntynyt turhaan. Näin sanoo profeetta: "Lapsi on meille syntynyt, poika on meille annettu" (Jes. 9:6). Tämä on meille vaikein kohta, ei niinkään se, että hän on neitsyestä syntynyt ja Jumalan poika, vaan se, että tämä Jumalan Poika kuuluu meillekin. Siinä meidän uskomme joutuu koetukselle. Mutta se joka niin tuntee, on muuttunut toiseksi. On todella ihmeellistä meidän silmissämme, että Jumala asetti pienen lapsen neitsyen syliin ja että koko meidän pelastuksemme on hänen varassaan. Ja tämä lapsi kuuluu koko ihmiskunnalle. Jumala ravitsee koko maailman tämän pienokaisen välityksellä, joka imee Marian rintaa. Tässä meidän tulee harjaantua joka päivä: muuttua Kristukseksi ja tulla ravituksi niin kuin hän. Silloin sydän täyttyy ilosta ja pystyy vahvana ja luottavaisena vastustamaan kaikkia hyökkäyksiä.”
Roland Bainton: Joulukirja. Martti Lutherin ajatuksia joulun sanomastaKuulumisia työn saralta:
Elokuun lopusta kaksi kuukautta eteenpäin ei minua juuri näkynyt Oulussa sunnuntaisin. Kalenteriin oli tullut liikaakin reissuja. Tämän johdosta päätin vähentää reissaamista ja karsia “ylimääräisiä” menoja. Loppusyksy onkin ollut rauhallisempaa, vaikka vieläkin menoja riittää.

Joulukuun alussa tuntui siltä, että nyt Jumala asetteli rajoja reissaamiselle. Kyseessä oli kolmas matkani tänä syksynä entisen Neuvostoliiton alueelle. Rajalla, passintarkastuksessa virkailija ilmoitti, että “teillä ei ole viisumia”. Hämmästyin, koska olimme kyllä pyytäneet viisumitoimistolta viisumin ja saaneet sen. Mutta viisumi oli kirjoitettu väärin. Ei auttanut itku markkinoilla. Sain kyydin suomalaiselta mieheltä Lappeenrannan juna-asemalle, kävelin suoraan lipputoimistoon ja lipun ostamisen jälkeen minuutin päästä juna lähti kohti Tikkurilaa ja Oulua. Kaikki oli kuin suunniteltu.

Ensi keväänä vietän enemmän aikaa Oulussa, ja ihan tarkoituksella. Toki käyn pitämässä seuroja ja jumalanpalveluksia muuallakin, pitkin kevättä. Tämä johtuu siitä, että työkuvioni muuttuu vuoden 2011 alusta, kun saan vastuulleni LFF:n Venäjän työn sihteerin tehtävän. Työ tapahtuu melko paljon puhelimen, siis skypen, ääressä. Tehtävään kuuluu järjestää kuusi kertaa vuodessa saarnaajien vierailu Länsi-Inkeriin sekä pitää yhteyttä tarvittaviin viranomaisiin. Osallistun matkoille myös itse. Olen arvioinut, että työ vie minimissään 20 % työajastani. Maksimissaan se voisi viedä puolet ajastani tai vielä enemmän, mutta se on Jumalan käsissä. Pyydän tähän tehtävään esirukouksia kaikilta teiltä, että Jumalan sanan lain ja evankeliumin saarna saisi kuulua tämänkin herätysliikkeen kautta Venäjän maalla ja Inkerin kirkon työyhteydessä.

Oulussa lähetyspiiri jatkuu vuoroviikkoina Toukkarin opiskelijaillan kanssa. Nyt kokoonnumme lähetyspiiriin joka toinen torstai klo 18.00 Toukomettisiin. Tammikuussa saamme päätökseen katekismuksen ja jatkamme Jeesuksen vertauksilla. Nuoret ja lapsiperheet pääsevät mukaan Jeesuksen vertausten ihmeelliseen ja aina ajankoh-taiseen maailmaan. Illoissa keskustellaan paljon ja selataan Raamattua, tutkitaan Israelin ja Vähän-Aasian karttoja ja lauletaan. Aloitamme aina tukevilla kaffeilla. Iltoihin pyritään järjestämään pienille lapsille omaa ohjelmaa Raamattuhetken ajaksi, niin lapsiperheetkin pääsevät mukaan.

Jumalan rauhaa ja jouluiloa kaikille teille.
Kiitän Jumalaa yhteisestä vuodestamme evankeliumin työssä. Antakoon Kaikkivaltias siunauksensa tulevalle vuodelle.

Vesa Pöyhtäri
LFF

___________________________________________________________
Talousasiaa
Kannatusrenkaan tilanne on hyvä. Taloudellinen tavoitteemme on 4000-5000 euroa kuukaudessa, jolloin varaa jää myös toimintaan. Työntekijän sosiaalimaksut ovat Suomessa niin suuria, että iso osa palkasta menee valtiolle eläkemaksuihin ja muuhun tarpeelliseen.
Milloin ja miten voin lahjoittaa?
Jos mahdollista, voit suorittaa maksun ennen jokaisen kuukauden 15. päivää. Lahjoituksen suuruuden päätät itse.
Tili: Maksun saaja: LFF rf. / Pöyhtärin tukiryhmä
Tilinro. 106530-223499 Viite: 13
Anna pankin hoitaa kuukausimaksusi— tee maksusopimus
Pankki maksaa automaattisesti tililtäsi sopimasi kuukausimaksun verran, kun nettipankissa rastitat tarpeellisen vaihtoehdon, tai kävelet pankkiin ja sanot ”Tämän verran kuukausittain tälle tilille” ja näytät tämän kirjeen.
Vesan tukiryhmä

Ei kommentteja: