sunnuntai 13. syyskuuta 2009

Rukoustyöskentelyyn

Rukous on väkevä ase. Kaikki tosi Herran miehet ja naiset Raamatussa olivat kovia rukoustyöskentelyssä. Jeesus Kristus itse parhaana esimerkkinä. Minä en ole parhaita esimerkkejä.

Rukous oli Jeesukselle tärkeä väline, kun hän valmistautui suuriin ratkaisuihin elämässään. Julkisen toimintansa hän aloitti erämaassa paastolla ja rukouksella. Valitessaan 12 apostolia hän ensin vetäytyi vuorelle yksin rukoilemaan. Ja valmistautuessaan viimeisenä iltana tulevan päivän tapahtumia varten, päivän, jota me kutsumme Pitkäksi Perjantaiksi, hän rukoili Getsemanessa.

Jospa minäkin olisin yhtä innokas. Mutta en ymmärrä rukouksen voimaa, siksi jätän niin usein asioiden hoitamisen oman voimani ja viisauteni varaan. Ja sillä ei pitkälle pötkitä. Ilman Jumalan apua se voi vai törmäillä ympäriinsä.

Mutta joskus Jumala ikäänkuin pakottaa rukoustyöskentelyyn. Niin juuri, ihan rukoustyöskentelyyn. Jeesus opettaa itse tällaisesta työskentelystä vertauksessaan hellittämättömästä leivän pyytäjästä. Mies pyysi ystävältään leipää lainaan, vaikka tämä oli jo mennyt nukkumaan perheensä kanssa. Lopulta hän nousi ja antoi leivän. Jeesus siis kehottaa meitä urakoimaan ihan samaan tyyliin.

Rukoustyöskentelyyn ei jaksa lähteä lakilaisessa mielessä tai ansiomielessä, sellainen väsyttää ja masentaa jo ajatuksenakin. Täytyy löytää jokin parempi perusta rukoilemiselle. Suuri Tarve. Suuri Voimattomuus. Näköalattomuus. Heikkous. Nämä vievät ainakin itseni rukoilemaan. Tulee voimakas tunne, että en jaksa kantaa tätä itse, en löydä tähän ja tähän ongelmaan ratkaisua, jonkun täytyy auttaa. Ja silloin osoite löytyy. "Avuksesi huuda minua hädän päivänä, ja minä tahdon auttaa sinua."- sanotaan Psalmissa. Saa heittää murheet Herralle, Hän on luvannut kuulla ja auttaa. Hän ei petä.

Tänään heitimme rakkaan vaimoni kanssa monia murheitamme Herralle. Rukoilimme "ystäviemme ja vihamiestemme" puolesta ja toivoimme kaikille runsasta siunausta ja voimaa ja kasvua Jumalan sanan tuntemisessa. Tätä toivoimme myös itsellemme, sillä näissä vaivoissa olemme samassa jamassa kaikkien kristittyjen kanssa kaikkialla.

Ala sinäkin rukoustyöskentelyyn. Sovi ystäviesi kanssa, että rukoilette vaikkapa viikon ajan joka päivä jonkin asian puolesta. Se on sitä hellittämätöntä rukousta. Minä rukoilen tällä viikolla hellittämättä hengellisen taustaryhmäni puolesta kirkossa ja herätysliikkeessä. Että löytyisi lisää hyvää rakkautta ja yhdessä myötäelämistä ja halua parannukseen ja Jumalan sanan seuraamiseen. Tässä rukouksessa kaikki me olemme parannuksen tekijöitä.

Jääkää ystävät ja rakkaat kaikki Jumalan kaikkivaltiaan Murheidemme Kantajan hyviin siunauksiin ja suojeluksiin. Olkaat aina iloiset ja rohkeat Herrassa.
Pastorinne

Ei kommentteja: