torstai 26. helmikuuta 2009

Mirjamin esirukoilijat

Leikkaus onnistui. Kiitos Herralle! Ja kiitos esirukouksista. Kolmesta kohtaa korjattiin ja nyt Mirjam on toipumassa. Tietysti tila on vielä erittäin kriittinen, joudumme ottamaan kolme askelta eteen ja kaksi taaksepäin, mutta toistaiseksi on menty enemmän eteenpäin kuin taaksepäin. Paljon rukouksia on rukoiltu.

Alan ymmärtää Moosesta Punaisen Meren rannalla. Hänellä on mahdoton tilanne, jonka ratkaisemiseen eivät omat voimat riittäneet.

Ei meri tullut hänen eteensä yht'äkkiä, sillä hän oli niillä seuduin kuljeskellut ja kuulut kulkijoiden kertomuksia alueesta 40 vuotta paimentaessaan appensa Jetron lampaita. Uskon, että hän tiesi, että Jumala on johdattamassa kansaa kohti umpikujaa, ja takana ovat jo ryntäämässä faraon sotajoukot. Mielessä oli suuria kysymysmerkkejä. Kulkiessa hän rukoili, sillä Jumalaan uskovat aina rukoilevat.

Kun sitten oltiin meren rannalla, rukous oli enää vain pihinä, vain sanaton huokaus. Raamatussa ei kerrota, että Mooses olisi siinä kohdin rukoillut. Mutta Jumala kysyi häneltä, miksi huudat minulle?

Jumala näkee ja kuulee. Sydämen ahdistus ja huokaus on kuin kova huuto hänen korvissaan. Olemme rukoilleet iltarukouksissa ja ruokarukousten yhteydessä Mirjamin puolesta. Voisimme rukoilla enemmänkin, mutta emme jaksa. Vain Mooseksen rukoukseen meillä on voimaa. Hänen kanssaan tiedämme, että Jumalalla on avimet tähänkin vaivaan. Ja mikä hänen ratkaisu onkaan, se on paras mahdollinen.

Suuri lohtu on ollut oman rukouksen heikkouden keskellä saada uutisia siitä, että Jumala on herättänyt toisia rukoilemaan. Sukulaiset, uskonystävät rauhansanalaisuudessa, evankelisuudessa, rukoilevaisuudessa ja Timoteusyhteisössä, pappistoverit eri puolilla Suomea. Lohdutti eräs puhelinsoitto ystävältäni, joka sanoi, että Vantaalla on hänen ystäviään, jotka ovat alkaneet rukoilemaan Mirjamin ja meidän puolestamme. Uppo-outoja ihmisiä, mutta uskon kautta Kristukseen läheisiä kuin veljet ja sisaret!

Mirjamin tilanne on nyt vakaa, vaikka edelleen kriittinen. Teho-osaston henkilökunta pitää hienosti huolta lapsestamme.Hän on hyvissä käsissä. Taivaallinen Ylilääkäri valvoo silloinkin, kun me herpaannumme.

Rakas Jumala. Anna Mirjamin vahvistua. Me haluamme pitää hänet. Tapahtukoon sinun tahtosi.

Ei kommentteja: