lauantai 17. joulukuuta 2011

Lähetysrenkaalle Joulutervehdys


Joulutervehdys 
Hyvää joulua Raitalantieltä! 
Tätä kirjoittaessamme tie on tullut lumiseksi ja pihan ajokaistat on kolattu jo kaksi kertaa. Jos vain nämä lumet pysyvät on valkea joulu jo todellisuutta. Mikä onkaan kauniimpaa kuin neitseellinen hanki. Neitseellisenä se ei tosin meidän pihassamme pysynyt, sillä lapset tietysti ryntäsivät suoraan hangelle tekemään kuvioita ja nauttimaan maan pehmeydestä. Puolen tunnin kuluttua ei juuri ehjää kohtaa löytynyt hangesta.
Tämä syksy on mennyt kovissa flunssissa. Kesästä lähtien on aina joku lapsista ollut flunssassa. Karita oli välillä aiv an läkähtyä korvalääkärissä ja muissa lääkäreissä laukkaamiseen. Onneksi kaupungin korvalääkäri on aivan ihana ihminen. Palvelualtis ja hoitaa hyvin ja antaumuksella. Se on ollut Karitalle suuri ilo. Onneksi nyt on jo hellittänyt ja olemme pääseet tavallisempaan perhe-elämään.
Maria-tyttö on kehittynyt hienosti. Hän on jo 10 kuukautta. Hän istuu lattialla ja pyörii vatsallaan kellonviisarin tavoin. Kääntyminen ei vielä onnistu, mutta on jo käynyt muutaman kerran konttausasennossa eli nostanut pyllyn ylös käsien ja polvien varaan. Kun jalat on vähän vaisummat nin kädet Marialla on hyvin vilkkaat. Pöydän reunalle ei passaa jättää hännen ulottuvilleen mitään, sillä pian se jo lentää joko Marian suuhun tai lattialle, mausta riippuen. Luonteeltaan hän vaikuttaa olevan sosiaalinen. Hän hymyilee kaikille ja haluaa, että hänen kanssaan nauretaan ja pelleillään. 
Mirjam samoin on kehittynyt hienosti. Hän täyttää keväällä kolme. Hän sanoo jo parin kolmen sanan lauseita. Ääntäminen on vielä hakusessa, erityisesti t-äänne on vaikea. Liikkumisessa hän on varmaan ihan ikäisensä tasolla. 
Kerron vielä muutaman sanan Lotasta ja Ellenistä. Nämä tytöt ovat oikeita kanelipullia. Ihanassa iässä ja niin energisiä, että toivoisi voivansa otta itselleen osan heidän virrastaan. Lotta on tullut Rovaniemen mummoonsa. Hän laulaa aina tehdessään jotakin itsekseen. Hän hyräilee jotakin matkalaulun tai lastenlaulun sävelmää taikka sitten kehittelee itse säveltä siinä hyräillessään. Ellen saa pian koulusta ekaluokkalaisen joulutodistuksen. Koulun aloittaminen on ollut jännittävää, mutta jännitystä on lieventänyt se, että samassa koulussa on siskot ja veljet. Luokkakavereitakin on tullut uusia.
Marcus ja Ester käyvät vielä ala-astetta ja koulunkäynti on heistä kivaa, paitsi läksyt ja oppitunnit. William käy peruskoulun viimeistä luokkaa ja suunittelee siirtyvänsä lukioon ensi vuonna. Hanna aloitti lukion samassa koulussa, jossa hän päätti peruskoulun. 
Työkuvioista
Syksyn ilonaihe eli kuukausittaiset messut ovat saavuttaneet mukavasti kristittyjä. Niitä on ollut kolmesti ja 18.12 on neljäs kerta. Keväällä jatkamme kuukausittain, tammikuun 8. on kevään ensimmäinen messu, klo 12.00. Veljemme Timo Kontio on luvanut tulla saarnaamaan. Oulujoen seurakunnan kanssa yhteistyö on ollut hienoa. Pidämme jumalanpalveluksia nöyrällä mielellä ja rukouksella, että Jumala niidenkin kautta saisi palvella nälkäisiä Jumalan lapsia. Jos olet Oulunseudulta ja olisit kiinnostunut joskus laittamaan kirkkokahvit tai toimimaan suntiona tai kanttorina, niin ota yhteyttä. Mikään taituri ei tarvitse olla, sydämen palveleva asenne on ratkaisevaa.
Työkuvioissa on normaalirutiinin lisäksi tullut netti-katekismusosopetukset.  Teen Youtubeen 10 minuutin opetuksia videolla sekä graafisesti (Power-Point tyylillä). Projektin aloittaminen on ollut melko työläs. On täytynyt opetella ajattelemaan opetusvideon katsojan kannalta. Pitää miettiä tarkaan mitä sanoo, miten sanoo ja kun on sanonut ja nauhoittanut, täytyy sitten vielä korjata. Äänen ja kuvan yhdistämisessä hyvin sujuvaksi kokonaisuudeksi on myös oma haasteensa. Ensimmäinen opetusvideo on tässä suhteessa vielä melkoisen amatöörimäinen. Mutta toivon että sujuvuus paranee homman kehittyessä. Tärkeintä ei kuitenkaan ole ulkoinen toteutus, vaan raamatullinen sanoma. Tähän tarvitaan rukousta, että osaisin sanoa ja esittää asiat siten, että ne olisi helppo ymmärtää ja ihmiset voisivat kuulla siinä terveellistä raamatullista opetusta. 
Katekismusopetuksia löydät Youtubesta hakusanalla ”katekismuskoulu”.

Jouluna Jumala syntyi,
paras poika pakkasella... 
Iloista joulumieltä kaikille teille. Muistamme teitä esirukouksissamme. Joulun Herra on tullut taivaasta maan päälle neitsyt Marian kautta meitä syntisiä armahtamaan ja taivaaseen saattamaan. Antakoon Herra itse meille voimaa vaeltaa hänen jäljissään pyhän sanan raikkaassa evankeliumissa. Kenekään ei tarvitse jäädä epävarmaksi Jumalan armollisesta tahdosta. Kaikki saavat tulla hänen luokseen sellaisena kuin ovat ja kuulla ihania armonvakuutuksia Raamatusta. Jumala nostaa, kantaa ja pelastaa.
”Älkää pelätkö. Teille on tänä päivänä syntynyt Vapahtaja, joka on Kristus Herra Daavidin kaupungissa...”
Joulun lapsen rauhaa
t. Vesa ja Karita Pöyhtäri ja lapset
Veli ja sisar Herrassa
Jatkathan Vesan työn tukemista kirkossamme sekä rauhansanalaisen lestadiolaisuuden piirissä suomen- ja ruotsinkielisellä alueella. Kutsu mukaan myös uusia tukijoita. 
Maksun saaja: LFF rf. / Pöyhtärin tukiryhmä
Tilinro. 106530-223499   Viite: 13
Anna pankin hoitaa kuukausimaksusi— tee maksusopimus tai valitse nettipankissa “toistuva maksu”
Vesa tukiryhmä

Ei kommentteja: