lauantai 17. joulukuuta 2011

Julhälsning till Missionsring


Julhälsningar från Raitalantie
När jag sätter mig ner för att skriva denna julhälsning så dalar det ner härliga snöflingor. Vi har äntligen fått snö och barnen har fått något att göra på utsidan. Märker att snön har en stor betydelse för barnen, och speciellt så här inför Julen.
Den här gången gav jag Karita i uppgift att skriva till er svenskspråkiga i Vesas missionsring. Hon tänkte berätta för er lite om hur det gångna året varit hos oss.
Vi har fått erfara alla känslor som finns på känlsoskalan under året som gått. Maria föddes I februari med ryggmärgsbrock (mmc). Med glädje och tacksamhet tog vi emot henne, men samtidigt upplevde vi bekymmer för morgondagen, sorg, frustration, hjälplöshet, men mest av allt tacksamhet över att hon finns ibland oss. Vi litar på att den himmelske överläkaren tar vård även om Maria. Hon kämpar nu tappert för att komma iväg på golvet. Hon snurrar runt på golvet som visaren på klockan och knuffar sig med händerna bakåt. Ibland går hon opp I krypställning. Vi märker att Maria upplever frustration över att nedredelen av kroppen inte hinner med. 
Mirjam fyller tre I februari.  Hon har utvecklats bra under året som gått. Hon har börjat säga tre ords meningar. Talet är ännu otydligt men nya ord kommer hela tiden. Även motoriskt har hon under sommaren utvecklats bra. Hennes hjärta orkar bra för tillfället, men hon behöver gå på regelbundna kontroller. Vi gläds över Mirjam! 
Så har vi Lotta som fyllde fem I augusti. Hon är för det mesta nöjd och glad. Hon släktas på Rovaniemi mommo dvs hon sjunger och gnolar hela tiden. Lotta går I dagklubben, och hon är en ivrig pysslare som börjar till hösten I förskolan.
Ellen började ettan I höstas. Att börja skolan var spännande för Ellen. De första månaderna var jobbiga,  man märkte att det tar tid att hitta kamrater. 
Marcus går i fyran. Han är energisk och vill ha action hela tiden. Marcus tycker om att springa med kompisarna kvällarna igenom. Fast ibland måste man läsa till prov
Ester går I sexan. Hon har fått tjänandes gåva. Hon tycker om att baka, koka och ta hand om lilla syskonen. Hon sköter fint sina skoluppgifter.
William blev konfirmerad i augusti. Han  går nu det sista året I grundskolan, och har som plan att fortsätta gymnasiet I privatskolan. Han delar ut reklam på sin fritid.
Hanna började privatskolans gymnasie I höstas. Hon jobbar även på fritiden ibland på ett salladscafe I centrum.
Som ni märker så finns det inga fritidsproblem för Vesa och jag. Det är för det mesta jag som håller I trådarna här hemma. Vesa hjälper till så långt han hinner.
Vesas arbete är ganska mångsidigt. Han reser en hel del, speciellt rysslandsmissionen tar sin tid. Här i Oulu håller han gudstjänst en gång I månaden i Hintta kapell, håller möten, har förrättningar, gör datamaterial, osv. osv. han har ett sådant arbete att fritiden lätt smältas ihop med arbetet.
När vi ser tillbaka på det gångna året så fylls vi med tacksamhet. Gud är god!
Vi önskar er alla julefrid!
Karita och Vesa med familj
Vart hjärta ödmjukt böje sig,
 att tacka och lovprisa dig.
dig fridens furste, livets Ord;
välsigna julen på vår jord!
(SS 8:5)
PS. gå in på Youtube “katekismuskoulu”!
Ekonomi
Du kan bidra Vesas arbete genom LFF konto
Konto: LFF rf. / Vesa Pöyhtäri stödgrupp 
Kontonr. 106530-223499   Referens: 13
Låt banken sköta ditt månadsbidrag - gör en betalningsförbindelseBanken betalar automatiskt från ditt konto den överenskomna månads summan. Du kan antingen göra det genom internetbanken eller gå personligen till ditt bank-kontor och visa det här brevet med kontouppgifterna. 
Vesas stödgrupp

Ei kommentteja: