lauantai 2. heinäkuuta 2011

Kokonainen Jumalan sana - yhtään häppeilemättä

Meillä rauhansanalaisuuden parissa on sanonta - "Kokonainen Jumalan sana". Tällä toivotaan, että saarnamiehet julistaisivat, ei vain omia lempiaiheitaan tai jonkun henkilön, suuren tai pienen, korvasyyhyyn sopivasti, vaan kunnioittaen Sanan antajaa. Jeesuksen rakastaminen on kokonaisen Jumalan sanan rakastamista.

Liberaalit haluavat puhua myös Jumalan sanasta, ja ehkä kokonaisestakin, mutta he tahtovat nostaa siitä "periaatteita" ja "keskeisiä käsityksiä". Näin me tosin kaikki teemme ja uskon, että näin myös on välttämättä tehtävä. Mutta liberaalit panevat nämä sanasta nostamansa "käsitykset" muuta sanaa vastaan ja kumoavat Jumalan sanan näillä "käsityksillään". Näin he kääntyvät Jumalan sanaa vastaan ja työskentelevät sen vihamiehinä ja -naisina. Silloin sana ei ole enää "kokonainen Jumala sana", vaan siitä on leikattu pois sivuja sieltä ja toisia täältä.

Kristuksen kirkko on aina kunnioittanut koko sanaa. Muuta sanaa ei ole kunnioitettu samalla jumalalliselle asialle tarkoitetulla arvovallalla. Tästä syystä tosi kirkko on aina tahtonut muistaa Ilmestyskirjan varoitusta: "jos joku ottaa pois jotakin tämän profetian kirjan sanoista, niin Jumala on ottava pois sen osan, mikä hänellä on elämän puuhun ja pyhään kaupunkiin, joista tässä kirjassa on kirjoitettu."

Olen taas tämän kevään ja kesän kulkenut itsekin kuulijana seuroissa ja tilaisuuksissa. Sana on ollut hyvää ja monipuolista, koko Raamattu on saanut olla esillä "yhtään häppeilemättä". Kristus on antanut meille kaikki vitamiininsa, meillä ei ole varaa menettää niistä yhtäkään, ei edes B13-vitamiineja jne, koska nekin ovat Jumalan lahjoja. Ne tekee arvokkaaksi se, että vitamiinien Antaja on niin Arvokas! Jumalan tähden me puhumme koko hänen sanansa.

Kun seuroissa on esillä laki ja evankeliumi ja opetukset sillä apostolisella tavalla kuin se esim. pakanain apostolin Paavalin seurakuntakirjeissä on, niin sielu tuntee tuleensa ruokituksi. On saanut kuulla paimenääntä. Sanan suolan täytyy saada kirvellä haavoissamme, sillä silloin se tappaa synnin saastaa meissä, niitä basiliskoja. Evankeliumi taas kuroo haavan umpeen ja ja hoitaa öljyllä ja viinillä. Kristittyinä tarvitsemme myös sanan opastusta sitä, miten elämän tiellä kuljetaan.

Jumalan Poika onkin luvannut: "Ja Herra Sebaot laittaa kaikille kansoille tällä vuorella pidot rasvasta, pidot voimaviinistä, ydinrasvasta, puhtaasta voimaviinistä. Ja hän hävittää tällä vuorella verhon, joka verhoaa kaikki kansat, ja peiton, joka peittää kaikki kansakunnat. Hän hävittää kuoleman ainiaaksi, ja Herra, Herra pyyhkii kyyneleet kaikkien kasvoilta ja ottaa pois kansansa häväistyksen kaikesta maasta. Sillä Herra on puhunut." (Jes. 25:8). Jumalanpalveluksissa ja seuroissa me olemme Jumalan järjestämässä hyvässä ruokapäydässä. Tulethan sinäkin usein mukaan!
Vesa Pöyhtäri

Ei kommentteja: