keskiviikko 7. huhtikuuta 2010

Dokumentti: Evoluutioteoria ja akateemisen tutkimuksen vapaus

Akateemisen tutkimuksen vapaus on yksi tieteen kulmakiviä. Vapauteen kuuluu oikeus kyseenalaistaa kaikki aikaisemmat tieteelliset teoriat ja esitellä uusia, kilpailevia teorioita. Tämä on itsestään selvää.

Dokumentin voi katsoa TÄSTÄ.

Itsestään selvää se ei ole kuitenkaan tieteellisen tiedon "vartijoille". Oheisessa tiededokumentissa näytetään useilla esimerkeillä, kuinka ne tutkijat, jotka sanoivat vähänkin myönteistä ns. "intelligent design" hypoteesista, joutuivat luopumaan viroistaan ja tutkijoina hylätyksi.

Tiede on yksi hyvä Jumalan lahja, jonka avulla me voimme tutkia hänen luomaansa luomakuntaa. Tieteen avulla on saatu merkittäviä voittoja parantumattomiksi luulluista sairauksista, löydetty selityksiä moniin luonnontieteen ilmiöihin ja apuneuvoja arkipäivän elämään. Tieteen rajat tulevat kuitenkin vastaan melko pian. Tiede ei löydä vastausta kysymykseen, miten elämä alkoi. Mitä enemmän me tiedämme esimerkiksi solun mekanismeista ja solun äärettömästä monimutkaisuudesta ja sen harmonisesta toiminnasta, sitä kauemmaksi karkaa tietaan kyky vastata miten tämä kaiki saattoi alkaa. Mistä tuli informaatio, joka on välttämätön jo yhdenkin solun osan toiminnalle?

Luun kovalle ateisti-tiedemiehelle, joka taistelee kovasti Jumala-uskoon perustuvaa maailmankuvaa vastaan, kysymys ensimmäisestä inflrmaatiosta, on vaikea kysymys. Kun hän on valinnut maailmankuvansa sellaiseksi, ettei siihen kuulu mitään Jumalaa, hän joutuu turvautumaan mielikuvitukseen. Ensimmäinen informaatio on tullut maailman ulkopuolelta jostakin toisesta tähdestä, jossa on älykäämpää elämää kuin täällä. Sieltä lähetettiin informaatio maahna ja sitten elämä alkoi kehittyä. Tiedemiehen nimi on Richard Dawkins.

Jotenkin tuntuu helpommalta uskoa Jumalaan kuin johonkin avaruusolioon...

Ei kommentteja: